maanantai 2. toukokuuta 2011

"Tapahtukoon niin kuin uskot."


Kun pieni lapsi leikkii, hänelle ei tuota ongelmaa kuvitella todellisuutta. Nukeille voi tarjota ruokaa ojentamalla suun eteen Lego-palikan, kurkkupurkki on kuninkaan säihkyvä valtaistuin ja leivänpala pöydässä muuttuu helposti lentokoneeksi. Kun tarpeeksi kuvittelee, niin todellisuus muuttuu – siis kun uskoo, niin tapahtuu.

Meille aikuisille on tyypillisempää ajatella, että jos vaan tapahtuisi, niin minäkin voisin uskoa. Jos ihmeitä todennettaisiin ja taivaallisia tapahtuisi, niin usko kyllä syntyisi.

Jeesuksen logiikka rohkaisee meitä lapsenmielisyyteen. Usko ensin, niin sitten tapahtuu. Älä johda tosiasioista uskoa, vaan uskosta tosiasioita. Aika rohkealta kuulostaa, mutta se meille on luvattu.

Siis nimenomaisesti luvattu, ei uhattu. Uskon todellisuus ei ole ahdistava, vaan vapauttava. Uskon todellisuus lupaa sinulle täydellisen rakkauden silmin sinua ihmettelevän Jumalan, oikeuden omannäköiseen elämään ja loisto-ohjeet yhteiselämään. Ja vielä huikean lopun: taivaan.

Maailmassa on syytä rukoilla ihmettä. Jos ympärille katsoo, usko on koetuksella. Maailma on aika lailla haastava. Mutta jos emme katsokaan todellisuutta, vaan uskoa?

Voisiko Agricolasta kasvaa Helsingin keskustaan olemisen, toiminnan ja keskustelun keidas? Voisimmeko me ihan oikeasti sietää keskenään erilaista jeesuspuhetta ja -käytöstä? Voisimmeko me ihan oikeasti rakentaa rakastavan palveluhengen ja innostusyhteisön.

Selaa tätä lehteä. Selaa oikein paljon. Kaiva se toiminta, joka sinua kiinnostaa. Älä kysy, mitä Agricola voi antaa Sinulle, vaan kysy, mitä sinä voisit antaa Agricolalle. Tule mukaan rakennustalkoisiin, Agricolan näky ei toteudu nopeasti, mutta se toteutuu. Uskotaan, niin tapahtuu.

Innostusta kevääseen – tule mukaan nyt!

Teemu Laajasalo
Agricolaliikkeen toiminnanjohtaja, pappi