tiistai 28. helmikuuta 2012

Jumalan palvelus


Armo ei ole oikeudenmukaista eikä kohtuullista. Armo on armollista. Ihminen pystyy parhaimmillaan oikeudenmukaisuuteen ja kohtuullisuuteen. Antiikin ajat- telijan lause viehätti uskonpuhdistajaamme: ”Ihminen ei tekisi mitään hyvää, jos olisi varma siitä, että toiset ihmiset eivät näe eikä Jumala välitä.” Kun ihminen katsoo Jumalaan päin, hän tekee sen uskonpuhdistajan mielestä vain ansioituakseen Jumalan silmissä.

Jumala ei kaipaa ansioitumista. Ja Jumala ei varsinkaan edellytä meiltä synkkämielisyyttä. Jumala toivoo riemua armon innoituksesta, iloa olemisen sietämättömästä keveydestä. Kristityn peruspaheiden - synkkyyden ja ylpeyden - tilalle nouskoon aito kiitollisuus. Ja tästä kiitollisuudesta kummutkoon ilo omaan elämään ja rakkaus toisen elämään. Meidän tehtävänä on taistellen muuttaa tekopyhyys pyhyydeksi ja uskonnollinen ylpeys kiitollisuudeksi.

Ihminen voi vastata Jumalan armoon omalla kohtuullisuudellaan lähimmäistä kohtaan. Jumalanpalvelus on ihmistä varten. Silloin Jumala palvelee ihmistä. Agricolassa on viisi viikoittaista messua. Valitse omasi, ota ystävä mukaan ja tule iloitsemaan!

Teemu Laajasalo
Agricolan toiminnanjohtaja, pappi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.